Toimintakertomus 2017

Koillis-Savon Tanssijat ry 

Koillis-Savon Tanssijoiden perustava kokous pidettiin Kaavilla vuoden 2008 marraskuussa ja varsinainen toiminta aloitettiin vuoden 2009 alussa. Siitä lähtien seuran toiminta on vakiintunut säännölliseksi Koillis-Savon alueella: on tarjottu viikkoharjoituksia, viikonloppukursseja, tanssimatkoja sekä tanssiesityksiä. Tanssiseuran toiminnan tarkoituksena on kehittää, edistää ja ylläpitää monipuolista lavatanssiharrastusta.

Kevätkaudella viikkoharjoitukset pidettiin Riistaveden Mantulla ja syyskaudella Kaavin nuorisotalolla keskiviikkoiltaisin. Keväällä sekä syksyllä opetuksesta vastasivat Mika Kasurinen ja Sari Vaakanainen. Viikkoharjoitusten lajeina ovat olleet vaihtelevasti yleisimmät lavatanssit.

Viikkoharjoitusten lisäksi seuramme on järjestänyt myös vierailevien opettajien kursseja muutaman kerran. Helmikuussa pidettiin salsakurssi, jota opetti Leena Lindell-Osuagwu. Maaliskuussa oli aiheena boogie woogieta Risto Föhrin ja Pirjo Peltolan ohjaamana.  Huhtikuussa pidettiin rockabilly -kurssi, jota opetti Terhi Kuosmanen ja Kalle Leskinen. Heinäkuussa järjestettiin Kaavin kuhinoiden tapahtumassa Sivakan lavalla fuskukurssi Mika Kasurisen ja Sari Vaakanaisen opastamana. Syyskaudella pidettiin lindy hop -kurssi Pekka Koposen ja Anu Ukkosen ohjaamana sekä tanssikoulu Wision järjestämä tanssikurssi, lajeina bugg ja salsa.

Hutikuussa lähdettiin yhteisbussikyydillä Tulenliekkiin, jossa esiintyi Finlanders. Heinäkuussa järjestimme salsailoittelua Sarin ja Mikan opastuksella Tuusniemen Kutujuhlilla. Yhteistyötä viriteltiin lokakuussa ravintola Kaavinlinnan kanssa järjestämällä bändi-illan, jossa esiintyi Sonic Fuller band. Syyskauden päätteeksi tanssimme pikkujoulujen merkeissä Huhmarissa Arto Nuotio & Sunset orkesterin tahdissa. Lisäksi vuoden aikana pidettiin levy-/karaoketansseja.
Yhteistyö Koillis-Savon Tanssijoiden, Kuopion J & V:n sekä Viäntymättömien kanssa toimi kuten ennenkin. Ulkopuolisten ohjaajien viikonloppukursseille voimme osallistua heidän jäsenhinnallaan esittämällä voimassa olevan jäsenkortin, ja sama toimii toisinpäin. Seuran jäsenet osallistuivat aktiivisesti muiden opettajien ohjaamille viikonloppukursseille eri puolilla Itä-Suomea.

Koillis-Savon Tanssijat ry:n jäsenmäärä oli vuoden lopussa 69 jäsentä. Tanssiseuran perustaminen Koillis-Savon alueelle on mahdollistanut tanssin harrastamisen lähellä ja innostus lajiin onkin ollut suuri.